Libertatea in cuplu

cuplu flacariMa aflu azi pentru prima daca in fata voastra din postura placuta de creator al site-ului Libertatea in Cuplu.

 

Demult doream sa fac ceva in directia asta, sa abordez tema uniunii a doua fiinte umane de sex opus care se iubesc sau doar cred ca se iubesc, care se plac sau doar cred ca se plac, care si-au unit intr-o anumita forma viata din diverse motive stiute sau nu, recunoscute sau nu de catre ei.

 

Am scris la un moment dat pe tema asta, dar indirect fata de tema site-ului, asa numitele “articole de suflet” cum le numeam eu si colegii mei de redactie de la revista studenteasca la care scriam candva si se numea “Tabu”.  Tabu fiind insa marca neinregistrata oficial, n-am putut sa-i pastram numele cand cineva a considerat ca e inspirant pentru el. Apoi am postat niste videori pe tematica relatiilor de iubire pe blogul meu, www.plasmaticu.blogspot.com. Apoi mi-am dorit sa scriu o carte pe care s-o public. Iar intre timp am descoperit ideea fantastica de a crea un site pe exact acest subiect.

 

Ca si voi, ca toti oamenii de pe planeta asta, am fost implicat, cam de cand inima deosebea ce e o fata fata de un baiat, in atractia fata de partea feminina a universului, atat de dual in tot ceea ce el manifesta fizic si nefizic, grosier si subtil. Stiti si voi ca atractia fata de sexul opus este pur si simplu si are la baza multe mistere inca nedazvaluite. Dar desi nu spunem asta, sunt sigur ca toti ne dorim sa aflam ce creaza atractia.

 

Astfel ca au fost momente cand am fost atras, chiar am reusit sa creez si atractia reciproca corespunzatoare si a iesit ceva frumos, care in cazul unor oameni maturi emotional ramane pentru totdeauna ca o amintire frumoasa, plina de invataminte si experienta.

 

Tocmai aceste relatii de cuplu stabile sau doar de moment te pot pune adeseori in fata unor stari si evenimente intense pe care e necesar sa le poti trece si intelege. Am putea spune ca nu prea invatam lectiile unei relatii si de aceeaa avem parte de noi relatii care in final sa ne faca sa intelegem multele aspecte ale unei relatii.

 

Am suferit in relatii din multe motive. Uneori suferinta unei relatii e atat de intensa ca poti ajunge si in pragul nebuniei. Relatia de cuplu supune fiinta atat unei fericiri imense dar si unor dureri, chiar si dureri fizice, poti simti cum te doare in zona inimii, a gatului. Cel putin asa au fost unele momente cand o relatie dorita se destrama.cupplu dragoni

 

Aveam si o vorba cu unii prieteni care ma intrebau: Cum te simti? Si eu le ziceam ceva de genul :  fizic, ma simt perfect, avand un zambet cu subinteles, care insemna ca sunt foarte bine, dar ma doare inima subtil.

 

Inca de la primii fiori ai iubirilor constiente am remarcat ca desi iubirea e atat de speciala si placuta, ea produce mari dureri, angoase din cauza unor restrangeri, restrictii care apar pe toate laturile relatiei, care iti afecteaza viata ta individuala, in urma interactiunii cu celalalt. De altfel, chiar imi dau seama acum ca prima mea relatie am terminat-o fiindca constatasem o doza de gelozie fara motiv a iubitei. De altfel eu inca din prima relatie nu aveam in minte conceptul de a fi gelos si posesiv cu iubita, nemanifestandu-l. Iar momentul cand s-a petrecut asta pentru prima data in relatia mea, m-a lovit puternic. Ce-i drept reactia mea de despartire gradata a avut loc la a doua criza a fetei. La prima criza de gelozie, am considerat ca n-am fost eu diplomat, ca nu cunosc femeia si i-am cautat impacarea, pe care am si obtinut-o, continuand frumos. Insa nici prima, nici a doua criza de gelozie nu aveau nicio baza reala. Nu flirtasem cu nimeni.

 

Pot spune ca acela a fost primul moment cand am simtit ca eu n-as fi stapanul propriilor mele alegeri, ca sunt pus in fata sa dau socoteala pentru ceea ce inima ma indeamna sau m-ar indemna sa fac vreodata, ca eu cel care iubesc cel mai mult starea de libertate, sunt pus in situatia de a avea o libertate stiribita, ingradita. Si asta de catre cine? De catre cineva care pretinde ca ma iubeste … pe care pretind ca iubesc … Imi suna ciudat ca libertatea sa fie ingradita tocmai de catre iubire …

 

Eh, aici e esenta acestui site … aici ne vom invarti pana ne vom lumina ce e cu iubirea, atractia, magnetismul unei relatii de cuplu si libertatea care e pusa la pamant si aruncata la cosul de gunoi.

 

Iubirea este expansiune …

 

Libertatea este iarasi expansiune …

 

Acestea doua cand cresc si se dezvolta , sigur se vor intalni , iar daca ambele sunt autentice, se vor lua de mana si vor cuprinde universul, pana la Dumnezeu.

 

Daca insa iubirea nu e adevarata, e atasata, fricoasa, dependenta de bani, de resurse, de faima si putere, de orgoliu, e macinata de gelozii, e neagra de posesivitatea intunecata, de dominarea si sadismul fata de cel pe care pretinzi ca-l adori si iubesti…

 

… Sau daca libertatea nu ti-a cuprins inima si nu stii de fapt ce e, daca nu stii sa ti-o aperi sau iti place sa ai o viata supusa, controlata, condusa, chiar cu valente masochiste si accepti toate magariile celui care pretinde ca te adora si iubeste …

 

Atunci e cazul sa stai pe aproape si sa urmaresti materialele acestui site, care alaturi de voi, va urmari sa dezvolte o viziune a ceea ce libertatea in relatiile de cuplu.

 

Cred ca e preferabil sa stii si sa intelegi din timp cum sa reactionezi in situatiile complicate, complexe si intense ale unei crize relationale.

 

Daca pretinzi ca-ti iubesti partenerul fa efortul sa intelegi cauzele ascunse ale geloziei si posesivitatii, cele doua stari periculoase pentru fericirea si trainicia unei iubiri.

 

Daca-ti spun ca exista chiar tehnici pentru a scapa de cele doua cauze, m-ai crede?

 

Daca ti-as spune ca exista si alimente care te scapa de gelozie si posesivitate?

 

Daca ti-as zice ca exista si alimente care alimenteaza gelozia si posesivitatea?

 

Toate la timpul lor J

 

Asa ca te rog de azi inainte priveste-ti cu atentie libertatea de alegere pe care tu o ai in relatiile tale si vezi care e stadiul sau. Daca e multumitoare, invate-ne si pe noi cum ai obtinut-o. Daca e putina, vino pe site si citeste, studiaza si aplica, ceea ce iti va placea din ce va fi publicat in timp.

 

Acest site se va dezvolta foarte mult si din  feedback-ul, primit in raspunsurile voastre la articole, care vor sta deseori la baza noilor  directii ce vor fi abordate. Asa ca expune-mi problema, nedumerirea ta.

 

Sa aveti parte de iubire inteleapta si liber aleasa,

cuplu mare fulgere alb negru

 

Plasmaticus,

 

11 iulie 2013

 

Comments

comments