Facerea de copii, o arhaică competiţie

Motto: ”Plozii te pot urca în ierarhia socială”

Recep Tayyip Erdogan Foto: Agerpres/AP

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Agerpres/AP

Ideea aceasta mi-a venit în minte în urma unei ştiri în online unde se arăta cum preşedintele Turciei, Erdogan, cerea femeilor turce să facă mai mulţi copii, aşa vreo 3 copii de căciulă, recomanda el, sultanul.

Conform hotnews.ro, acesta ar fi declarat că “familiile puternice conduc la naţiuni puternice”. N-aş zice că n-ar fi aşa. Însă propoziţia asta mi-a readus în minte şi mi-a reconfirmat faptul că pentru foarte mulţi dintre noi acţiunea de a face copii ne introduce într-o competiţie între noi, oamenii.

Din vremuri imemoriale, cuplul bărbat – femeie făcea cât mai mulţi copii, ştiind că ei vor fi o bună forţă de muncă încă de la vârste fragede. Nu mai vorbim de ajutorul ce-l vor primi ca părinţi aflaţi la bătrâneţe din partea lor. Acum, fie vorba între noi, vroia sau nu cuplul, copiii oricum apăreau, vorba aia plăcerea-i mare.

Aici e o logică simplă, cu cât sunt mai multe braţe, cu atât familia va putea munci şi agonisi mai mult. O familie numeroasă poate să facă faţă şi pericolelor datorate naturii, dar şi naturii umane. Dacă aveai 4-5 fii puteai să ieşi invingător dintr-o confruntare cu o familie mai puţin numeroasă. Aici nu putem uita rudele de diferite grade, care la nevoie pot sări în sprijinul familiei aflate la necaz.

O familie numeroasă poate să se impună în comunitatea din care face parte, în timp. În fond, aşa cum perorează şi marele Erdogan. Declaraţia “familiile puternice conduc la naţiuni puternice”, se poate traduce şi altfel: familiile numeroase sunt puternice şi pot câştiga competiţiile fie ale comunităţii locale, din care fac parte, fie ale naţiunii din care fac parte, în faţa altor naţiuni rivale.

Uneori se ajunge la abominalităţi atunci când competiţia aceasta între oameni duce la moartea pruncilor de sex feminin, aşa cum se petrece în unele ţări asiatice. Se omoară aceste fetiţe pentru simplul fapt că nu sunt productive, decât ca prostituate, iar băieţii vor fi cândva capabili de muncă şi să aducă un salariu bun. Prin urmare, în era competiţiei până şi naşterile trebuie să fie competitive.

Dacă exista expresia cum că cea mai veche meserie este prostituţia, aş adăuga eu că cea mai veche competiţie este facerea de plozi.

Şi atunci unde mai este acea sintagmă copilul este rodul iubirii bărbatului şi a femeii? Dacă rodul acesta este imperfect când nu este în stare să fie unul competitiv, productiv, dacă este femeie?

Facerea de copii vine, din păcate, și dintr-o profundă competiţie pe mai multe planuri între indivizii comunităţii …”umane”?!

 

Un link către un articol cu situaţia din unele ţări asiatice,

http://www.doxologia.ro/familie/documentar/cuvintele-mortii-este-fetita

 

Şi mai jos articolul publicat pe hotnews.ro despre Erdogan

 

Erdogan: Femeia turca trebuie sa aiba cel putin trei copii

de R.M.     HotNews.ro

Duminică, 5 iunie 2016, 18:49 Actualitate | Internaţional

 

Recep Tayyip Erdogan

Foto: Agerpres/AP

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a cerut duminica femeilor turce sa faca cel putin trei copii, afirmand ca viata unei femei este “incompleta” daca nu are urmasi, scrie AFP.

Aceste remarci sunt ultimele dintr-o serie de declaratii controversate care vizeaza cresterea populatiei acestei tari, deja in progresie puternica in ultimii ani.

Erdogan a subliniat ca este un sustinator fervent al dreptului femeii la munca, dar acest lucru nu trebuie sa constituie un obstacol pentru a avea copii.

“A respinge maternitatea inseamna sa renunti la umanitate”, a spus el, intr-un discurs sustinut la inaugurarea noului sediul al Asociatiei femeilor turce pentru Democratie (KADEM).

“As recomanda sa aiba cel putin trei copii”, a continuat el.

“Familiile puternice conduc la natiuni puternice”, a subliniat acesta.

Lunea trecuta, presedintele afirmase ca planningul familial si contraceptia nu corespunde preceptelor islamului.

Populatia Turciei a atins aproape 79 de milioane de locuitori in 2015, fata de 68 de milioane in 2000, potrivit statisticilor oficiale.

Erdogan are patru copii, doi baieti si doua fete.

Comments

comments