Femeia masochista

http://sanatate.bzi.ro/de-ce-ne-place-muzica-trista-30046

http://sanatate.bzi.ro/de-ce-ne-place-muzica-trista-30046

O serie de experiente si informatii m-au facut sa accept ca reala o situatie nu tocmai armonioasa a vietii femeilor. Si anume ca mult prea multe femei au un specific al comportamentului lor in relatia cu partea barbateasca. Ele cauta acel barbat care sa le poata domina. Nu toate femeile, dar mult prea multe fac asta. Care sa le arate ca el e seful, e capul familiei. Dominarea poate proveni din ideea ca cel care te poate domina pe tine (femeia), va putea in momentele dificile ale relatiei voastre sa te domine, sa te poata controla, sa nu faci prostii, sa te dea pe brazda, sa mentina stabilitatea relatiei de cuplu. De asemenea un barbat dominator va putea face fata momentelor dificile din viata, descurcandu-se. Si asta va rezolva atat problemele lui, cat si ale tale, ale femeii sale, cat si ale copiilor vostri. La fel cum pe vremuri tatal si mama, dar in special tatal fetei o corecta mai cu blandete, mai cu tarie. Si din cautarea unei autoritati, a unei fermitati masculine, adesea femeia ajunge sa accepte controlul si supunerea fata de un barbat care nu intotdeauna ii vrea binele. De fapt barbatul ala nu stie nici pentru el sa-si vrea bineledarmite pentru o alta fiinta? Dar femeia pare sa nu tina cont de asta. Ea confunda dominarea bruta si brutala a masculului sau cu fermitatea inteleapta si controlul situatiei de catre un barbat care o iubeste. In fond cine e de vina pentru durerea suferita de catre femeie? Chiar ea este cea mai vinovata. In societatea de azi, spre deosebire de trecutul apropiat, o femeie poate sa traiasca destul de lejer prin propriile forte. Poate pleca din cusca masculului dominant si sadic. Va spune ca are de crescut copii cu sadicul, ca va lasa in urma gospodaria la care a muncit si ea. Asa e. Dar va trebui sa se desparta de sadic. Altfel ea va trai ca o masochista. As adauga ca sadismul si masochismul pot fi incadrate la probleme psihice. Acum intelegeti cati nebuni si nebune umblam liberi pe strazile patriei?

De ce totusi o fata, o femeie cauta sa fie dominata? De fapt ea vrea sa fie sustinuta, ajutata, sprijinita de catre cineva foarte apropiat atunci cand are necazuri, atunci cand ea singura nu face fata situatiei. Stiti celebra expresie a avea fite (fitze). Starea de fitoasa este una de nemarginita zapaceala in care de fapt nu stii ce vrei de la viata. Asta nu inseamna ca respectiva fata nu-ti trancaneste toata ziua despre idealurile, visele si dorintele ei, toate fiind foarte elevate. Si evident in starea de zapaceala ai nevoie sa te controleze cineva, sa te opreasca intelegator de la a face prostii si sa te dirijeze pe calea cea buna, ca un parinte, ca un tata. Stim tatii mai si cearta, urla, dau si palme pentru ca progenittura sa priceapa si sa faca spre binele ei ceva. Problema apare cand o fata confunda modelul patern cu unul masochist si ii accepta suveranitatea sadica. O fiinta care nu stie ce vrea de la viata, nici cum sa actioneze, va cauta unul care sa o poata domina. Sa o poata controla pe ea, s-o tina pe drumul cel bun, atunci cand nici chiar ea nu se mai poate controla.

Cand iau nastere toate aceste constructii mentale in mintea si in fiinta fetei? Atunci cand adolescenta fiind da navala in viata ei o energie greu controlabila, care o zapaceste complet, care ii da tot sistemul hormonal si nervos peste cap. Energia sexuala pe o fata poate s-o zapaceasca fantastic si atat timp cat nu stie ce sa-i faca, zapacita va ramane toata viata. Si atunci apare in peisaj si sadicul care o poate controla si pe ea si pe energia sa, cu …forta bruta.  Caci nici sadicul nu e capabil sa controleze cu adevarat o astfel de energie. Si uite asa ajungem sa avem o societate de cupluri sado-masochiste. Ea e masochista, el e sadic. Situatia poate fi si invers.

Au si femeile intr-o relatie de cuplu zonele lor de manifestare a sadismului fata de un barbat. De exemplu, un barbat are o problema mare si ca s-o rezolve adeseori el are nevoie sa fie singur cu el. Evident e amarat, e vai de capul lui, nu vorbeste, n-are chef de nimic, nici de sex. Cand un barbat n-are chef nici de sex, pentru o femeie e alarma mare.  O femeie poate sa nu inteleaga asta si sa-l pisese la cap cu o mie de intrebari si reprosuri, ca ce e cu el, ca n-o mai iubeste, ce-i ascunde … E si asta o forma de chin pentru un barbat, si inca mare. Care poate duce si la ruperea relatiei.

Este evident ca energia sexuala si pe barbati ii zapaceste. Dar, pe scurt, ei au sa zicem doua momente de zapaceala. Ala in care vad femeia si isi pun in cap sa o aiba, chiar si cand nu e o idee buna. Si fac prostii  gramada ca sa fie cu acea femeie, in urma unei dorinte pasionale sexuale, nicidecum a unei iubiri. Si al doilea moment de zapaceala la barbati e cand ejaculeaza si s-a rezolvat problema cu controlul unei energii prea mari. Si pot sa doarma linistiti.

Deci dominarea poate fi acceptata din ideea constientizata sau nu, recunoscuta sau nu, ca cel care se controleaza pe el insusi este si cel care te poate domina pe tine (o fitoasa, o nebuna si o incontrolabila). Cel care se poate controla pe el, are mari sanse sa controleze si zapaceala din viata ta.

Dar … cine controleaza cu forta pe cineva, de fapt nu controleaza nimic. Si asta e o veste buna!

Comments

comments