Leul fantastic transformat într-un bou

Motto:  “Într-o relaţie ne putem pierde pe noi înşine”

http://marcoherrera.deviantart.com/

http://marcoherrera.deviantart.com/

                Era o reclamă la televizor în care un bărbat avea o viaţă fericită, era natural, printre prietenii lui, în diverse activităţi. O Ea fascinată de respectivul, de modul în care se manifesta, s-a îndrăgostit de el şi au ajuns şi într-o relaţie de cuplu. Tot reclama ne arată apoi cum bărbatul din dinamicul care era cândva ajunsese într-o stare blazată. Ce-l adusese însă în forma asta? Ascultarea sa în faţa dorinţelor femeii sale a scos treptat din el felul său autentic de a fi, care iniţial fascina femeia. De altfel aşa au apărut şi problemele, femeia fiind nemulţimită, nesatisfăcută de bărbatul ei. N-o mai fascina, n-o mai incita şi chiar o plictisea acest bărbat prost, leneş, idiot, nătâng şi care o făcea să-şi pună întrebarea: dar cum am ajuns eu cu unul ca ăsta în relaţie?!

                Nu mai ştiu la ce era reclama, dar ideea de bază percepută de mine asta a fost, poate chiar retuşată pe alocuri. Amuzantă, dacă n-ar fi reală şi atât de des întâlnită.

                E chiar un paradox, să te îndrăgosteşti de cineva, apoi să îl modelezi cum vrei tu, dar ulterior tot tu să începi să-l urăşti că îţi face viaţa anostă, că te plictiseşte şi nu te mai entuziasmează precum odinioară! Păi ce să se fi întâmplat? Nu-s aceiaşi oameni? Un el şi o ea care s-au văzut, s-au plăcut?

                Precum în reclamă, faptul că ea după ce au început minunata relaţie a trecut treptat să-i impună un alt mod de viaţă, de obiceiuri, de plăceri, l-a transformat în altcineva. Inteligenţa ar fi cerut ca ea să nu schimbe nimic la el, căci făcând asta, ea pierdea exact ceea ce iubise la început. Energia specifică, felul de a fi al acelui bărbat au cucerit-o pe ea, nicidecum altceva, precum noul tip blazat de acum.

                Femeia nu ştie exact să definească ce anume vrea, iubeşte la un bărbat. Ea nu ştie să exprime conştient nuanţa unei anumite calităţi care o cucereşte la bărbaţi. Ea ştie la modul teoretic, grosier să spună că vrea ca bărbatul s-o iubească. În fond, toţi o iubim. Ea vrea, teoretic, să fie un tip înalt, peste 1.80 m. Însă nuanţa de protecţie poate să-i fie implementată într-un moment potrivit şi de către un bărbat de 1.70 m sau chiar 1.60 m. O femeie poate dori un tip care să aibă casă, masă, dar un tip romantic îi poate crea sentimentul printr-o seară magică care o cucereşte. Îi poate plăcea forţa bărbatului, însă o palmă bine plasată, cu forţa potrivită pe fund în timpul unei glumiţe, îi poate da sentimentul potrivit, chiar dacă respectivul mănâncă bătaie de la 8 tipi din 10 întâlniţi la întâmplare pe stradă.

                Prin urmare, dacă karma (destinul) a făcut posibilă întâlnirea care i-a unit pe cei doi, de ce să stricăm totul prin orgoliul de a-l face pe celălalt aşa cum vrem noi? Schimbarea pe care o cerem celuilalt sau celeilalte nu e una naturală, facută din voinţa partenerului, ceea ce duce la un un stres în timp, care va avea printre altele ca efecte chiar despărţirea.

                Dacă partenerul acceptă să-şi modifice comportamentul dinainte de relaţie şi rezistă fără să ceară despărţirea, o va face până la urmă, dar el nu va mai fi împlinit interior. Îşi va refuza multe dintre plăcerile proprii, dintre hobby-urile sale, va pierde şi o serie de prieteni. Dacă e bărbat va pierde multe dintre prietenele sale cu care socializa înainte, cu care mai glumea, mai flirta, în cazul unei relaţii cu o geloasă. Prietenii şi chiar părinţii şi-i va răci dacă noua iubită e una posesivă. Situaţia este fireşte în măsură egală şi invers.

                S-ar putea spune că într-o relaţie intri cu ideea ta şi rămâi cu ideea celuilalt. Dacă însă te trezeşti din transa ascultării, vei putea să revii la ideea ta iniţială. Iar dacă ambii iubiţi sunt maturi vor accepta firea celuilalt aşa cum este ea, mai ales că firile lor originale crează spontaneitatea, suspansul, nedumerirea acţiunilor pe care le vor face împreună. Căci altfel dacă tu îţi modelezi partenerul, cum ai putea să mai ai surpize de la el? Ca femeie modelatoare a lui, vei fi tot tu şi în el, doar că de data asta purtătoare de pantaloni, ca să nu zic altceva. Şi atunci e de înţeles că totul e anost.

Aşadar prezenţa celuilalt ne schimbă fără îndoială în altcineva într-o anumită măsură, dar suntem datori ambii să păstrăm acel leu fantastic şi acea leoaică focoasă de la începuturi fără a-i băga în cuştile propriilor noastre dorinţe, cât de mult putem. Altfel cuplul va avea în cuşca aurită două lighioaie oribile puse împreună, una fiind un bou şi alta o scorpie. Merge şi vice-versa, e fără discriminare.

Comments

comments