Prima criza de gelozie a iubitei

www.mrwallpaper.com

www.mrwallpaper.com

Am tot vorbit pana acum despre necesitatea unei anumite experiente relationale, amoroase a fiecaruia dintre cei doi membri ai cuplului actual. O sa va expun prima mea experienta de gelozie a primei mele iubite. Vreau sa va arat ca atitudinea noastra fata de un concept poate naste crize serioase relationale.

Eu la vremea respectiva consideram ca incepi sa iubesti o fiinta de sex opus si abia apoi se ajunge la indragostirea de o fiinta de sex opus. In mintea mea starea de indragostire era deasupra ca intensitate si importanta celei de iubire. Si cu un an inainte fusesem indragostit lulea de o colega de liceu. Atat de lulea ca eram varza sa-i zic ceva. Stiti sentimentul.

Prin urmare, cam la un an eram in prima mea relatie adevarata cu altcineva. Aveam deja vreo cateva luni, poate 3 luni. Iar intr-o zi de sinceritati am ajuns sa-i spun ca eu inca mai o iubesc pe o fosta colega de liceu, ca mi-e draga si altele. Pentru mine era o discutie normala si eu am vorbit ca un om care spune ce gandeste. Nu-mi mai amintesc totul dupa ce am incheiat povestirea, dar in mare a fost cam asa. Evident ca dupa ce am inchis gura, am fost poftit de urgenta afara din casa, caci eram la ea in vizita. Si cu consecinta ca suntem despartiti. Ca nu pot sa-i spun asa ceva. Cum e posibil?

Am plecat acasa. Dar nu intelegeam nimic. Doar ii spusesem fetei ceva din trecut, terminat demult. Ceva care nici nu existase de fapt, ca relatie intima autentica. A, ca o mai iubeam, era ceva firesc. E foarte normal sa tii la oameni, sa-i iubesti chiar. Ma intrebam cum poate fi un lucru rau sa iubesti pe cineva? Mai ales ca ai fost si indragostit de ea? Reamintesc eu consideram mai intima si importanta strea de indragostire decat cea de iubire. In fond, si pe mama si pe tata ii iubeam. Si pe bunici, si pe sora mea. De ei nu puteam sa ma indragostesc, fiind un sentiment superior si intim.

I-am povestit apoi unui prieten bun care m-a invatat ca fetele sunt sensibile si n-a fost frumos din partea mea sa-i vrobesc despre fetele din trecut. Si ca alta data sa tin cont ca o fata se poate supara la asemenea … amintiri. Prin urmare, am acceptat situatia si ca nu e bine sa fii sincer cu trecutul tau in anumite privinte. Eventual sa nu aduci vorba despre el, daca nu vrei sa fii nesincer. Evident, ca mi-am cerut iertare si cred ca in doua saptamani ne-am impacat.

Eu am invatat cu ocazia asta ca ordinea sentimentelor de indragostire si iubire este exact invers decat o credeam eu.  Adica la inceput se naste indragostirea, apoi iubirea. Am invatat ca starea de iubire e superioara celei de indragostire, care are mai degraba valente pasionale, adeseori de conjunctura, de adolescentism, erotism, si superficialism. Asta nu inseamna ca a fi indragostit e rau, e chiar de bine. Dar calitativ iubirea e peste.

As adauga eu, barbat fiind, ca adeseori inaintea starii de indragostire apare mai degraba starea de excitatie sexuala … apoi restul …  La femei as spune ca apare intai starea de emotie intensa, apoi de excitatie,  … si restul …

Prin urmare, in urmatoarea relatie deja eu aveam un bagaj acumulat despre cum sa nu faci iubita sa sufere …

Comments

comments