Tatal, fiica si relatia

http://mamebune.ro

http://mamebune.ro

Asa cum exista o anumita relatie intre mama si fiica, asa exista si intre tata si fiica. Site-ul are tematica relatiei in cuplu, iubit – iubita, insa azi facem o derogare si mergem catre relatia parinteasca tata si fiica. Cand fata creste mai mare si e adolescenta incepe sa iasa la intalniri nu doar cu fetele sau cu grupul de joaca, si apare o anumita schimbare in relatia ei cu tatal. Exista o reactie a tatalui atunci cand se pune problema ca fiica lui sa iasa la intalniri cu un baiat. Reactia de multe ori nu este de aprobare, ci chiar e vehement impotriva iesirii in doi, cu un baiat, mai ales cand tatal are sentimentul ca fata incepe sa se indragosteasca de baiat.

Cand tatal interzice copilei sa iasa cu un baiat pe care aceasta il place, pe care poate pretinde ca chiar il iubeste, se ajunge la o adevarata drama, cu tristetea si lacrimile de rigoare, cu ura adeseori fata de neintelegatorul si brutalul tata. Se poate intampla ca acel baiat chiar sa fie un tip dragut care sa-si doreasca o relatie de prietenie si dragoste cu fata.

De ce tatal se opune categoric? Stim ca fiecare om vede lucrurile din perspectiva sa, prin ochii sai, prin intelepciunea sa. Nu poti sa vezi ceva prin intermediul altcuiva, ci doar prin ce esti tu. Tatal vede un pericol pentru fata din perspectiva lui. Hmm! Tare asta.

Ce anume nu-i convine tatalui s-o stie pe copila sa inca cruda si necoapta in prezenta unui tip, de aceeasi varsta? Daca tipul e si mai mare cu cel putin vreo cativa ani, deja este alarma de gradul zero in mintea tatalui. In mintea perversa a tatalui. Caci el se stie pe el. El stie ce ganduri avea si ce planuri isi facea cand iesea cu o fata de varsta fiicei sale. El se transpune in persoana actualului prieten al fiicei. Si se vede pe el cum urmarea sa o vrajeasca pe fata, sa-i gaseasca momentul de emotie cand sa poata s-o sarute, sa-i puna mana usor peste tot, sa ajunga pana seara tarziu in zonele de basm. De asta tatal nu suporta sa stie ca fata nu vina acasa pana la o ora rezonabila. Ca stie ca cu cat statea mai mult cu fata in doi noaptea, cu atat cresteau sansele ca ei doi sa ajunga in intimitate. Il infioara ca un baietas sa ajunga intim cu fata lui. Si asta chiar si cand fata e majora, cand ea e propria ei stapana pe trup si suflet. De ce oare nu e buna iubirea, fericirea, placerea fiicei sale cu un baiat, cu acest mic mascul periculos, care are o singura tinta, in mintea tatalui? Este una singura! Exact aceea pe care o avea si el cand era tanar. De fapt, pe care o are si acum cand adeseori trece pe strada si vede niste fustite lipsa sau croite prea scurt. Dar ca orice om matur se face ca nu vede frumusetile naturii din jurul sau.

Problema e ca atitudinea asta a tatalui poate sa produca multa suferinta atat fetei cat si acelui baiat. Iti amintesti cat de puternice sunt indragostirile din copilarie si adolescenta! Ce sentimente ai cand cineva se opune unei astfel de prietenii si iubiri! Apar multe frustrari si multe clisee mentale in astfel de situatii, care vor face parte din structura ta psihica toata viata. Si te vor influenta poate in rau. De fapt chiar parintele porneste de la un cliseu mental: ca cei doi tineri musai vor face sex si e de rau. Si asta e doar in mintea tatalui. Dar opozitia sa, poate contribui uneori chiar la grabirea aparitiei sexului pe care el il vroia indepartat din viata fiicei.

Ce-ar trebui sa faca un tata intelept? Sa-si educe fata in domeniul sexual-amoros, alaturi de mama sau cine mai este apropiat copilei si s-o invete din punctul lui de vedere, ca o recomandare, cu ce fel de baieti si barbati ar trebui sa aiba relatii de prietenie si intime. S-o invete pe copila cum sa se fereasca de o sarcina nedorita. O sarcina nu trebuie sa apara inainte s-o vrei cu adevarat. O sarcina ar trebui sa apara cand suntem pregatiti. Asta chiar daca majoritatea noastra am aparut pe nepusa masa, pe nepregatite, dintr-o greseala de pilotaj, la cursa cu raliuri. Tatal stie ca la o cursa cu raliuri, unde e multa drenalina, exista dese erori de pilotaj. Stie el ce stie.

Concluzie, tatal se vede pe el in aceeasi situatie cand nu stia cum sa-i dea bluza si chilotii jos acelei fete atat de asemanatoare fiicei sale. Iti dai seama ca exista fractiuni de secunda in care mintea tatalui la vederea pretendentului merge exact la scene extrem de … “perverse”, in care prietenul fiicei face exact ce facea el cu fetele din amintirile sale? Aproape ca incep sa-l inteleg pe tata.

Si atunci cine e mai rau, obraznic si pervers? Tatal care a facut asta demult cu fetele din vremea lui? Poate ca respectiva acum e mama fiicei sale. Sau cei doi copii care inca n-au facut nimic? Sau teoretic n-au facut nimic.

De mame nu vorbim in episodul asta.

Comments

comments